Уолстрийт приключи със загуби, NIKKEI се оттласна от дъното
Уолстрийт приключи със загуби, NIKKEI се оттласна от дъното / снимка: EPA/BGNES
На Уолстрийт, след като индексите се лутаха между ръстовете и загубите, финално търговията приключи отново със значителни загуби заради опасенията за влошаване на икономическо развитие. Допълнително понижението на суровините настина акциите на добивните дружества.

Индустриалният индекс DOW JONES падна с 2,24 процента до 8175 пункта, а широкият индекс S&P 500 загуби 3,18 на сто до 848 пункта. Високотехнологичният NASDAQ COMPOSITE се понижи с 2,97 процента до 1505 пункта.

Индексите в Япония най-накрая се оттласнаха от дъното от повече от две десетилетия, като NIKKEI 225 скочи с 6,41 процента до 7621 пункта.

В Хонконг HANG SENG се изстреля нагоре с 12,65 на сто до 12 409 пункта, а в Китай водещият CSI 300 прибави 3,09 процента до 1705 пункта.

След огромните спадове от последните дни и в Южна Корея измерителите се устремиха нагоре с повишение от над 5%.

В червено са оцветени борсите в Малайзия, Филипините, Индонезия, Нова Зеландия и Австралия.

На стоковите пазари цената на петрола се повишава, след като капиталовите борси в Азия се възстановиха. На електронната борса в Ню Йорк лекият американски петрол се котира за 64,84 долара за барел, а в Лондон нефтът сорт Брент се търгува за 60,80 за барел.

На валутните пазари японската йена отстъпи от рекордните максимуми към еврото и долара. За пръв път от началото на миналата седмица йената пада след повишението на капиталовите пазари, както и в очакване на евентуална интервеция на Банк ъф Джапан.

Преди влизането на европейските пазари щатската валута се котира към единната европейска около ниво 1,2550, а йената се търгува спрямо зелените пари при 95 йени за 1 долар.


DarikFinance.bg