Рагин: Студентите най-малко се подчиняват на кризата
Рагин: Студентите най-малко се подчиняват на кризата / снимка: БГНЕС
Рагин: Студентите най-малко се подчиняват на кризата
76810
Рагин: Студентите най-малко се подчиняват на кризата
  • Рагин: Студентите най-малко се подчиняват на кризата

Няма да има големи увеличения на цените в повечетo курорти за студентския празник в сравнение с миналата година. Това заяви председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.  Той заяви, че с 8 декември стартира с пълна пара зимният сезон.

Според Рагин кризата не се отразява на студентите и не пречи на желанието им да празнуват.

Предположенията са, че освен за студентите, 8 декември е празник и за българския бизнес, но председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин заяви, че печалбите не са големи, но все пак цените не са рязко увеличавани.

„Вече втора година работим при дефлация. Проблемът е кризата и всичко останало, което се случи в последната черна година за българския туризъм. Няма да има големи амплитуди в цените. Втора година работим на себестойност и единственото, което се стремим, е да задържим персонала, да плащаме данъци и да оцелеем", каза Рагин.
Според председателя на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите кризата най-малко удря студентите и техния празник.

„Студентите най-малко се подчиняват на кризата. Родителите винаги намират начин за такива празници да им помогнат", каза Рагин. Някои от студентите обаче предпочитат да не празнуват по курорти.

Благой Рагин каза още че се надява да наваксаме изоставането в сектора в сравнение с ръста на Румъния.