Панаирът слага огромни рекламни екрани
Панаирът слага огромни рекламни екрани / netinfo

За първи път участниците в есенното изложение на Международен панаир Пловдив ще могат да излъчват свои рекламни клипове и мултимедийни презентации на видеоекрани, направени по LED-технология, съобщиха от панаира.

Екраните ще са три, с площ 34 кв. м всеки. Това прави проекта първи по рода си на Балканския полуостров, защото досега никъде в региона не са монтирани LED-дисплеи с такава големина, обясниха от фирмата, която ще достави съоръженията.

Те ще бъдат разположени на централния вход на Международен панаир Пловдив и на шеста и десета палати. Управлението им ще бъде със специална компютърна програма, която позволява не само индивидуално, а и синхронно излъчване от трите точки по "огромните телевизори", както специалистите наричат светодиодните дисплеи.

"Електронните билбордове" осигуряват възпроизвеждане на всякакви изображения - снимки, видео, текст, презентации, графика, анимация, таблици, диаграми, както и на телевизионни предавания в реално време, с изключително качество дори при пряка слънчева светлина.

35 млрд. цвята включва палитрата на LED-дисплеите. Яркостта се регулира автоматично според осветеността на околната среда, поясниха от пресцентъра панаира. Системата има качествата на телевизията и работи денонощно.

Очаква се интересът към новата услуга да бъде много голям по време на 64-ия Международен технически панаир, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври.