Откриват 65-я Международен технически панаир
Откриват 65-я Международен технически панаир / снимкa: DarikNews

Премиерът Бойко Борисов ще открие днес 65-тото издание на Международния технически панаир, който ще продължи до 3 октомври. В него ще участват 1985 компании от 44 държави - 787 български и 1198 чуждестранни.

Те ще покажат най-новите инвестиционни стоки и технологии в областта на строителството, енергетиката, екологията, машиностроенето, транспорта и автосервизното оборудване, информатиката, управление на водите, химическата индустрия. Очакваният брой посетители е над 100 000 души.

Страна партньор на юбилейното издание на Есенния панаир е Унгария. След Лондон Пловдив е вторият  град в Европа, където ще бъде показана новата модификация на прочутото Кубче на Рубик, създадено в Унгария - вече във формата на кълбо. За откриването ще пристигне и министърът на икономиката на Унгария - Ищван Варга. По-късно той ще се срещне с българския си колега Трайчо Трайков.

20 компании ще представят своите марки на Автомобилния салон. По традиция един от посетителите му ще спечели лек автомобил по избор от 7 възможни марки. Тегленето на наградата ще стане на 3 октомври от 13 часа.