Неочакван проблем със санирането
Неочакван проблем със санирането / снимка: БГНЕС, архив
Неочакван проблем със санирането
77746
Неочакван проблем със санирането
  • Неочакван проблем със санирането

Ако условието - блоковете задължително да се отопляват с парно, а не с електричество, остане, много от живеещите в тях ще се откажат от кампанията по санирането. Това предположение изказа в Бургас народният представител от Реформаторския блок Костадин Марков. Той припомни, че има хиляди жилища, които са се отказали от централно отопление и не отговарят на идеите на кампанията в този й вид.

Марков се опасява, че условието за задължително парно отопление би могло да изключи от програмата най-големия жилищен комплекс в Бургас и един от най-големите в страната - близо стохилядния „Меден рудник".

Депутатът обяви, че задължително ще поиска среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на която от Реформаторския блок ще настояват всички да имат право да се възползват от санирането - тези, които се отопляват и с парно, и с ток, и с газ.

Инженер Марков гарантира, че ако наистина остане изискването подлежащите на саниране жилища задължително да имат алтернативен източник на отопление извън електричеството, ще бъде поискана ревизия на обявената и популяризирана до момента програма.

Други новини от Бургас