Мобилтел намалява цената за пренос на данни
Мобилтел намалява цената за пренос на данни / netinfo
От вторник пакетът за пренос на 1000МВ данни в мрежата на "Мобилтел" ще струва 99 лв. с ДДС, което е намаление с 44 процента, съобщиха от пресцентъра на оператора. Пакетите с включени 500МВ и 250МВ ще струват съответно 79 лв. и 49 лв. с ДДС – намалението е съответно 33 и 37 процента.

"М-Тел" пуска на пазара и нов пакет за пренос на данни през мобилната мрежа с включени 5000МВ. С него клиентите заплащат по 4 стотинки на мегабайт.

Месечните пакети могат да се използват за достъп до Интернет, корпоративен и-мейл или виртуална корпоративна мрежа /VPN/ за връзка до фирмени ресурси. С HSDPA-технологията мрежата на "М-Тел" позволява пренос на информация със скорост до 3,6 Mbps.

Пакетите за данни се ползват с две устройства - Vodafone Mobile Connect Card и Vodafone Mobile Connect Modem. Докато картата е подходяща за преносими компютри, модемът се свързва през USB-порт, което позволява да бъде използван и с персонален компютър. Устройствата са лесни за инсталиране - те съдържат софтуер, позволяващ изпращане на SMS от компютъра, както и следене на изразходвания трафик.

Промоционалните цени на устройствата започват от 99 лв. с ДДС. Предвидени са и схеми на изплащане с месечна вноска от 4,62 лв. с ДДС.