Кредиторите на „Нова Плама” получават парите си по банков път
Кредиторите на „Нова Плама” получават парите си по банков път / netinfo
Изплащането на сумите на кредиторите на фалиралата рафинерия „Нова Плама” АД ще става по банков път, това съобщи съдия Силвия Кръстева – пресаташе на Окръжен съд Плевен.

Този начин на разплащане ще бъде предприет поради съображение за сигурност, за опазване на обществения ред и за улеснение на кредиторите, допълни още съдия Кръстева. Според първоначално приетото решение, плащането трябваше да се извършва в административната сграда на „Нова Плама”.

Възможността за плащане на дължимите суми чрез откриване на картови сметки и издаване на дебитни карти е одобрена от синдиците и Съда по несъстоятелността. Сумите ще се изплащат от „Инвестбанк”, където са преведени парите от продажбата на рафинерията.

Предоставянето на картите ще се извършва в бившата сграда на „Петрол” на ул. „Васил Левски” № 46. Там ще има отделно гише, което е определено от банката и ще работи само във връзка с предоставянето на дебитните карти на работниците. Силвия Кръстева съобщи още, че банковите такси за издаване на картите се поемат от производството по несъстоятелност, те няма да бъдат приспаднати от дължимите суми на работниците. Без промяна остава графикът на получаване на парите.