ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа
ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа / БГНЕС
ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа
87684
ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа
ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа
  • ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа
  • ГЕРБ обвиниха Корнелия Нинова в лъжа

БСП и ГЕРБ в спор дали Европейската комисия е спряла 1,1 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райони или не. По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова цитира писмо на Главна дирекция "Земеделие" в Еврокомисията, с което ни предупреждават, че няма да ни бъдат възстановени парите по програмата. От земеделското министерство и от парламентарната група на ГЕРБ категорично отрекоха тази информация.

Около 1,1 млрд. лева по Програмата за развитие на селските райони може да не бъдат платени от Европа. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова и се позова на писмо от ГД "Земеделие" на Европейската комисия, с което партията са се сдобила неофициално.

БСП: 1,1 млрд. лева по ПРСР може да не бъдат платени от Европа

"Край на мита "на тях им ги спираха, на нас ни ги пускат". Тези пари няма да ни бъдат платени от Европа. Последиците за всеки българин - тези пари, около 1.1 млрд. лв. ще бъдат покрити от националния бюджет. Следващата стъпка е този непредвиден разход от националния бюджет да бъде покрит със заем. 17-те млрд. лв. заеми ще продължават да растат, драги българи. Това е подаръкът от правителството на Бойко Борисов - заеми и дългове. Европейската комисия пари няма да възстанови, защото фирми, процедури, обръчи от приближени до правителството оползотворяват европейски средства не по предназначение. Да си го кажа директно - крадат", каза соцлидерката.

От ГЕРБ обвиниха лидерът на социалистите в лъжа. Депутатът от ГЕРБ и член на комисията по земеделие и храни в Народното събрание Мария Белова заяви, че у всички хора, ангажирани в сектор земеделие, буди недоумение изказването на Нинова, че ЕК спира евросредствата на България.

"Меко казано, това е една грозна лъжа и ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно. Не можем да разберем какво писмо, откъде е дошло и от коя точно комисия, защото такова писмо няма", каза Белова.

От земеделското министерство отрекоха да има спрени 1.1 млрд. лева по ПРСР. От ведомството уточниха, че няма наложени санкции и спрени пари по програмата за миналата година.