Дилов-син: Подкрепям решението на Овчаров
Дилов-син: Подкрепям решението на Овчаров / netinfo

Трудно някои може да ме обвини в „горещи” чувства към Румен Овчаров. Многократно мненията са ни се разминавали, като върха беше, когато наруши правилника на парламента и направи всичко възможно ОДС да няма представител в комисията по енергетика.

Този път обаче подкрепям решението му министерството на икономиката да не утвърди договора между „Ню енерджи вижън ” и „ Топлофикация” София за продажба на топлинна енергия, тъй като въпросната фирма не е минала по стандартните процедури. Това каза в предаването „ Портфейл ” на Дарик депутата Любен Дилов – син.

Владимир Каролев, общински съветник, заяви, че Румен Овчаров няма нищо общо с фирмата посредник на Топлофикация, като уточни, че макар Софийския общински съвет да е взел решение да продължи преговорите с „ Ню енерджи вижън ” да стане посредник на столична топлофикация при продажбата на топлинна енергия, Овчаров има възможност на практика да опровергае обвинението, като задейства блокираща квота, право, което му дава миноритарното участие на държавата в дружеството.

Чуйте в звуковия файл как Каролев определи далаверата в сделката.

Цялото интервю на Мия Михайлова с Любен Дилов-син, чуйте в рубриката DarikNews Audio