BMW се готви да покаже новия модел X6
BMW се готви да покаже новия модел X6 / netinfo

BMW (Бе Ем Ве) се готви да покаже BMW X6 кросоувър (спортен модел с аеродиманична конструкция, целяща по-малък разход на гориво), който да стане хит на автомобилните изложения до средата на 2008 г. и на изложението в Детройт през януари идната година. Това съобщиха германските медии, цитирани от ДПА.

Фотографи "шпионираха" новия модел неотдавнa, когато инженери от BMW го закараха на тестове в САЩ. BMW X6 е по-повдигнат от BMW X5 и е замислен като конкурент на Porsche Cayenne и Audi Q7. BMW X6 e по-дълъг и по-широк от предишния модел, пише БТА.

Германско специализирано списание съобщи, че BMW ще покаже модел с две врати със системата Mildhybrid, близък по стил до BMW X6, на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Снимки на BMW X6, направени от папараци, показват агресивна предна част с дълга, издигаща се до линията на покрива задна част, която е повдигната високо. Предното стъкло е с по-остра извивка в сравнение с модела BMW X5.

Очакванията са показателите на двигателя да бъдат подобни на BMW X5, който е 4,8 литров V8, превишаващи останалите характеристики.