324 проекта е разработила община Пловдив за кандидатстване за европари
324 проекта е разработила община Пловдив за кандидатстване за европари / netinfo

324 проекта е разработила община Пловдив заедно с общинските си структури (училища и кметства), с които е кандидатствала за финансиране по програми на ЕС за периода от 2004 до 2007 година, съобщи в предаването "Дарик кафе" кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков.

129 от проектите продължават и през 2007 година. Само дирекция „Евроинтеграция”, която ние изградихме по подобие на община Солун, е подала 31 готови проекта през 2006 година, обясни Чомаков. Разработени са 140 идейни проекта, които да бъдат включени в различни оперативни програми на Евросъюза.

За настоящата 2007 година община Пловдив е разработила 28 проекта, които са изцяло дело на дирекция „Евроинтеграция”. През последната седмица са внесени за одобрение още пет проекта. Общината е подкрепила над 100 проекта на неправителствени и безнес организации в Пловдив. Разработени са 8 проекта заедно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са свързани с пътната инфраструктура на Пловдив и връзката с други общини, допълни Чомаков.

Общата сума, заедно с идейните проекти, е за над 500 милиона лева, а стойността на завършените проекти е 10 милиона лева.