/ Община Мездра
Плувните курсове в Мездра се провеждат за 21-а година. В тях могат да се включат малчугани от I до VII клас. Заниманията за учениците се организират от Община Мездра и Центъра за подкрепа за личностно развитие. 

Нова кухня за децата с увреждания в Мездра

Обучението през лято 2019 г. започна днес и ще продължи до 1-ви септември. Традиционно интересът е огромен, но обхватът на курса е ограничен. Плувните курсове ще се проведат в 4 смени, като във всяка ще се включат по 25 деца. Така общо 100 деца от 1 ди 8 класа ще се научат да плуват това лято.

„Курсът започва с най-важния стил в плуването- кроул. Правим упражнения за ръце и крака. След като децата успешно усвоят тези знания, преминаваме към втория по важност стил-бруст.“, разясни Дилян Маринов, ръководител на първата смяна на плувните курсове.

Детска полицейска академия в Мездра

Инструкторът допълни, че има младежи, които за поредна година се включват в плувния курс. Те желаят да усъвършенстват уменията си. Има и деца, които не могат да плуват. Тяхното обучение започва в малкия басейн. След като се усъвършенстват, тренировките се преместват и в по-дълбокия басейн.

Плувните курсове в Мездра са част от Общинската програма за осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция.