Калин Каменов по време на пресконференцията днес.
Калин Каменов по време на пресконференцията днес. / Община Враца
Днес бе даден стартът на онлайн гласуването в конкурса „Най-патриотичен клас“ във Враца. Три врачански паралелки от ученици участват в надпреварата – 12 „б“ клас на Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, 12 „б“ клас на СУ „Христо Ботев“ и 12 „а“ клас на СУ „Козма Тричков“. Всички свои инициативи по повод 141-та годишнина от подвига на Ботевата чета, която отбелязваме тази година, те са „качили“ на страницата на конкурса в сайта на Община Враца. Гласуването вече е активно на следния линк - https://goo.gl/KXBKuo

Претендентите за престижната титла ще събират подкрепа до 29 юни. На 30 юни комисия ще обяви резултата и победителите ще получат своята награда – екскурзия по стъпките на Христо Ботев, която включва градовете Галац, Одеса, Измаил и Браила, където поетът-революционер е учил, работил и развивал своята освободителна мисия. Пътуването ще бъде в началото на септември, точно преди да започне новата учебна година.

„Целта ни бе да насочим вниманието на учениците към националната ни история, да стимулираме творческото им мислене в насока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство. Създадохме такива условия за участие и такива критерии за оценка, че те да покажат оригиналност, творчески подход, естетическа и стилистична култура. Искахме това да не е еднократен акт, а да е инициатива, която е разгърната във времето, да увлича съмишленици, да включва все повече хора“ – каза кметът Калин Каменов.