/ Община Дупница
Общински изолатор за бездомни кучета във Враца ще бъде изграден до края на календарната година. Решението бе взето на заседание на ОбС.

Започна изграждането на приют за кучета във Веслец (СНИМКИ)

Средствата за него са в размер на близо 194 000 лв. Проектът предвижда да има обособени пространство и клетки за здрави животни, терен за разходка и игри на животните, както и помещения за оказване на медицинска помощ и стая за персонала.

Има вече избран изпълнител на обществената поръчка. Кметът Калин Каменов заяви, че до края на годината Враца ще разполага с модерен кучкарник.  „Вече е закупено и ново оборудване, с което ще се улавят агресивните кучета. Освен това ще се проследява и миграцията на кучетата и ще ги връщаме там от където са дошли“, уточни кметът.

Във Враца правят хайки за бездомни кучета

На сесията бе одобрена актуализираната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца за периода 2019-2021 г. Тя включва цели, задачи и мерки за борба с безпризорните животни.

Програмата цели да се повиши безопасността на гражданите, регистрацията и събираемостта на таксите за домашните кучета, мониторинг върху популацията на безстопанствените кучета и намаляване на социалното напрежение.