Общо 1820 къса цигари, 6.140 кг тютюн и 176 литра алкохол иззели на 26 юни, служителите на реда в хода на проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки в област Видин. Двама са задържани в полицейския арест.

Около 19.30 часа, на изхода на Видин в посока Дунавци, служители на районното управление и сектор „Противодействие на икономическата престъпност” проверили лек автомобил „Тойота”, управляван от 49-годишен жител на областния град, с него пътувала 48-годишна жена.

Иззеха алкохол без бандерол

В багажника на превозното средство униформените установили 10 найлонови плика с общо 5.236 кг нарязан тютюн без бандерол. При последвало претърсване в жилището на мъжа, полицаите открили и иззели 50 кутии цигари (1000 къса) и три плика с общо 0.764 кг тютюн. Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа.

В село Извор полицаи и митничари извършили проверка в хранителен магазин и частен дом. В магазина униформените установили и иззели 420 къса цигари с валиден български акцизен бандерол, но без съответно разрешение за продажба и съхранение на тютюневи изделия в търговски обект.

От частен имот в селото проверяващите иззели 176 литра етилов алкохол. Стопанинът не представил документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз. По случаите е взето отношение от митническите служители, а в полицията са заведени преписки.

Нови открити количества тютюн и цигари без бандерол

220 къса цигари и пакет с 0.140 кг тютюн без бандерол иззели служители на полицията в Видин от частен имот на ул. ”Росица” в кв. "Нов път". 20 саморъчно свити цигари униформените иззели от 33-годишна, проверена в района на жк ”Заводско селище”.

В близост до село Срацимир кулски полицаи проверили товарен автомобил и в кабината открили 160 къса цигари без български акцизен бандерол. На водача съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове.