Откриването
Откриването / Община Видин
От 23 до 31 август Видин е домакин на популярното събитие, което привлича хиляди посетители. През първата вечер по традиция кметът на Община Видин Огнян Ценков обиколи щандовете на панаира и разговаря с търговците и производителите. Той бе придружен от ръководния си екип и гостите, поканени за официалното откриване, сред които заместник областните управители на Видин Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев, кметът на Община Калафат, Румъния Лучиан Чобану и представители на институцията, координаторът по международно сътрудничество от Община Княжевац, Сърбия Владан Радованович, кметовете на Община Ружинци - Александър Александров и на Община Кула - д-р Владимир Владимиров и др.
       
Концертната програма започна с изпълнения на Градския духов оркестър и на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. След това на сцената излезе поп фолк певицата Цветелина Грахич, която видинският кмет посрещна с букет цветя. Огнян Ценков се обърна с приветствени думи към посетителите на панаира: „Повече от 120 години нашият град продължава традицията и посреща гостоприемно нейните почитатели отблизо и далеч. Щастлив съм, че през последните четири години Община Видин успя да привлече още повече вниманието към традиционния си панаир, да подобри условията за провеждането му, да предложи разнообразни развлечения, атракции и изключително богата концертна програма. Но най-важното е, че той се превръща в място за срещи с близки и приятели, за нови познанства и ползотворни контакти.

Благодаря ви, че сме заедно в тази прекрасна вечер, в компанията на великолепната Цветелина Грахич! Искрено се надявам, че всички предстоящи панаирни дни ще ви донесат само хубави емоции и ще останат задълго в спомените ви! Защото ние се грижим за вас! Обявявам традиционния Видински панаир 2019 за открит! На добър час!“.

Припомняме, че работното време на тазгодишното изложение е от 10.00 до 2.00 ч., а входът е свободен.
 
Община Видин