лятна опера видин
лятна опера видин / Община Видин

Само ден ни дели от началото на третия сезон на фестивала, който тази година Общината организира съвместно с Държавна опера Стара Загора и Симфониета – Видин. Усилено се работи по организацията на мащабното събитие. През миналата седмица започна изграждането на сценичната конструкция, а днес – и на трибуните.

Както всеки път, така и сега в подготовката се включват доброволци – 11 ученици от СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ППМГ „Екзарх Антим I“. Те ще имат задачата да помагат в логистиката, да посрещат и упътват зрителите по време на трите фестивални вечери.
Определен е пропускателният режим и са взети всички необходими мерки за безопасност. Гражданите, които ще пристигнат за спектаклите с автомобили, ще могат да ги паркират на площад „Баба Вида“, улиците „Баба Вида“ и „Княз Борис I“, както и на обособените за целта места в ж.к. „Георги Бенковски“.

Припомняме, че представленията ще се играят на фона на средновековната ни крепост, а билети за тях могат да се закупят и непосредствено преди началото им от каса, разположена в близост до сцената.

Официалното откриване на третия сезон на фестивала е от 21 часа на 2 август, с операта „Набуко“ на Джузепе Верди.