Всички дарители получиха грамоти.
Всички дарители получиха грамоти. / Община Белоградчик
Свещеноиконом Рафаил – архийерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, отслужи чина освещаване на храм на новопостроения параклис "Св. Георги Победоносец" в с. Горен Чифлик. На мястото, където е изграден параклиса, има оброчен кръст на името на "Св. Георги". Сред десетките миряни, изпълнили двора на храма, бяха Борис Николов - кмет на община Белоградчик, неговият заместник - Антон Трифонов, и голяма част от дарителите, станали съпричастни към отколешната мечта на местните хора.

Цялото село седна на обща трапеза.
Цялото село седна на общата трапеза.


В прочувственото си слово кметският наместник Савинка Спасова отбеляза: "Днес ние сбъдваме една мечта на поколения жители на кметство Чифлик. Тя стана реалност, благодарение на всички вас, които помогнахте със средства, според възможностите си. Благодаря и на тези, които вложеха своя труд в изграждането на храма. Четири години упорит труд и събиране на средства съпътстваха строежа. През тези години преминахме през много трудни моменти, спирахме и пак започвахме да изграждаме. Но в нито един момент не се отказвахме, защото човек не бива да се отказва от мечтите си. Този храм ще оглася с камбанен звън околността и в празник, и в делник, за радост и мъка. Вярвам, че от този ден вратите на храма ще са отворени за всеки да влезе и се помоли за своите близки, да утеши душата си, да запали свещичка за здраве".

В неголемия храм с резбован иконостас и камбана, за първи път се чуха молитви и песнопения, Символът на вярата и „Отче наш...”, което развълнува и просълзи много от благочествивите християни.

Децата се хванаха на хоро.
Община Белоградчик


Кметът поздрави всички като изказа своята огромна благодарност на кметския наместник Савинка Спасова за дългогодишния упорит труд по реализиране на голямата мечта и поднесе благодарствени писма на всички дарители за тяхната човечност, щедрост и подкрепа.

Всички миряни се събраха на обща трапеза да вкусят от осветените празнични гозби и да се повеселят.