/ Община Мездра
В ОУ „Христо Ботев“-Мездра по атрактивен начин беше отбелязан Международният ден на Земята, който тази година протича под мотото „Нищо в природата не съществува само“.
 
Пролетен спортен празник събра над 350 ученици във Врачанския Балкан

В любимия на много ученици от училището кабинет 303, изграден и обогатен с различни сбирки от природния свят от уважавания преподавател по биология (вече пенсионер) Лилия Коловска, се проведе интересна среща. Коловска чрез презентация и беседа поведе младите природолюбители от VI “А“ и VI “Б“ клас с преподавател по биология Галя Петкова по приказния път на жеравите.

Раздаде на децата символични хартиени жерави за здраве и късмет и сподели с присъстващите думите на Бърнард Шоу: „Научихме се да летим в небето - като птици. Научихме се да плуваме в океана – като риби. Сега остана да се научим да живеем на земята - като хора.“

Денят на Земята в Мездра.
Община Мездра

 „Природата не търпи да бъде пренебрегвана и прекроявана – каза в заключение г-жа Коловска. Всеки един опит да се намесим в природните закони води до нарушаване на нейната цялост, подреденост и хармония“.
 
Запомнящата се инициатива е част от поредицата мероприятия, посветени на 90-ата годишнина от създаването на ОУ „Христо Ботев“-Мездра.