ТЕКЛАС Враца
ТЕКЛАС Враца / Дарик Враца

 „Теклас-България“ ЕАД ще проведе среща във Враца. Представители на фирмата ще се разяснят какво предстои при разширяване на производствената им дейност в новото предприятия. Срещата ще се  проведе в Бюрото по труда от 11 ч. на 15 август. Фирмата обявява, че търси да назначи машинни оператори за производство на каучукови изделия.

Община Враца подписа договор в навечерието на Великден за изграждането на завод на „Теклас-България“ ЕАД в Индустриалната зона на Враца.  Предвижда се до началото на другата година производствената база в града да бъде завършена, като инвестицията е в размер на над 22 милиона лева, а първоначалният брой на заетите лица ще е 500.  В последствие  броят на заетите в производството ще се увеличи двойно. Инвеститорът коментира, че средната работна заплата на служителите на фирмата в България е 1500 лева.

В новото предприятие ще се произвеждат каучукови и пластмасови съединения за всички марки автомобили, а продуктите ще бъдат основно за електрически и хибридни коли. 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка.

За турската компания "Теклас"  заводът във Враца ще бъде седмият. Самото производство се очаква да започне до средата на следващата година
Повече информация за предстоящата среща - в стая №1 на Дирекция „Бюро по труда” – Враца или на тел.092/625120 и 092/621103