Турнир по Лъвски скок във Видин
Турнир по Лъвски скок във Видин / netinfo

Дванайсетокласникът Калоян Чавдаров от ГПЧЕ "Йордан Радичков"във Видин е победителят в традиционното състезание "Лъвски скок", което се провежда всяка годнина на 19 февруари . Той постигна 2.89 метра. Купата на победителя връчи кметът на Видин Иван Ценов.

Отборът по кърлинг на Монтана победи с 9:6 столичния “Левски” в провелото се през почивните дни държавно първенство в село Якимово. Залата бе открита миналата година и е единствената в Източна Европа.

Турнирът съвпадна с 15-годишнината от основаването на кърлинга в България. Официални гости на тържеството бяха бившият председател на БОК и БФС Иван Славков, кметът на Монтана Златко Живков и областният управител - Тодор Върбанов, заедно с домакина –генералния секретар на федерацията по кърлинг Любомир Велинов.

Програмата на зимния спортно-туристически празник “Враца 2007” ще бъде обсъдена утре от общинския организационния комитет. Традиционната за града проява ще се проведе на 24 февруари в местността Колониите. Ръководството на Общината осигурава безплатен превоз за учениците. За победителите са осигурени награди и лакомства.

Клубът по плувни спортове Ботев записа една победа и две загуби в първия кръг от държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст. В края на седмицата в шампионата ще се включи и вторият врачански клуб Ботев 2000. Възпитаниците на Ивайло Томов ще се състезават с отборите на ЦСКА, Славия, Локо/Русе/ и Красна поляна.