The Bridge
The Bridge / Община Видин
Във Видин официално беше открито юбилейното издание на младежкия фестивал The Bridg. Събитието се проведе в палатковия лагер на участниците, в близост до крепостта „Баба Вида“. На него присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов и заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков.

Около 400 талантливи младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна се събраха във Видин, за да се включат в над 20 работилници за визуални изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други.

The Bridge

Видинският кмет каза в своето приветствие: „Истински съм развълнуван, защото заедно споделяме този юбилей. За да стигнем до него, бяха необходими огромна енергия, усилия и любов към каузата“. Той благодари на ръководството на фестивала в лицето на неговия директор Михаил Стефанов и на колегите от Община Видин в лицето на Красимира Елисеева, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества за това, че помагат на талантливите младежи да проявят и усъвършенстват своите дарби и умения в различни изкуства. В знак на дългогодишното успешно сътрудничество и истинско приятелство и по повод 10-тото юбилейно издание, Огнян Ценков връчи почетен плакет на Община Видин на директора на фестивала.

The Bridge

„The Bridge се роди във Видин и докато го има, ще стои във Видин. От сърце Ви благодаря, това е един от най-специалните моменти в моя живот. Вярвам, че фестивалът ще расте и се надявам на нашата визия той да се превърне в най-големия в този край на Европа“ – каза Михаил Стефанов.

След това кметът зарадва с букет от рози за рождения й ден ръководителката на работилницата по танци Неделя Ганчева, която е част от фестивала от самото начало.

The Bridge
     

По-късно Огнян Ценков даде интервю на екип от работилницата по документално кино, с ръководител Марин Живков. Той пожела на младите хора много надежда и вяра в бъдещето, да следват мечтите си и разбият стереотипите по пътя към него. Той посети и работилницата за рециклиране на пластмасови изделия, която е новост в работата на фестивала.

Десетото издание се провежда от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са предвидени различни събития. Община Видин е осигурила всички необходими условия за пребиваване на участниците и за провеждане на заниманията в творческите работилници.

The Bridge