пешеходна пътека цветя
пешеходна пътека цветя / БГНЕС
Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски ще открие Областното ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата „Да запазим децата на пътя 2018“. Викторината започва днес, в 10.00 ч., в Спортния салон на ОУ ″Отец Паисий″ с. Борован. Домакините от Община Борован са победителите в Областното състезание по БДП за 2017 г.

Събитието се организира от Областна администрация – Враца, Национална асоциация ″Професионална подготовка и квалификация″ – гр. София, Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Враца, Областен съвет на Български червен кръст – Враца и Съюз на българските автомобилисти – Враца, със съдействието на Регионално управление на образованието – Враца, Община Борован, Основно училище ″Отец Паисий″ с. Борован, Българска асоциация на пострадали при катастрофи – гр. София, Фирма „ФАУ“ ЕООД, гр. Бяла Слатина.

Областното ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата в област Враца е един от активните методи за усвояване на процедурни познавателни структури, свързани с безопасността на движението по пътищата. В различните етапи на провежданите състезания се прилагат ситуационни, дискусионни и опитни методи на интерактивното обучение по БДП. Състезанията се провежда с отбори, определени от съответните училищата, в които са включени по един ученик от 5., 6. и 7. клас. Състезанието включва пет етапа, в които под формата на въпроси, тестове и игри учениците демонстрират своите знания по безопасност на движението, усвоени по време на учебните часове, залегнали в учебните програми на Министерство на образованието и науката за учениците от 5. до 7. клас.

Отборът-победител в Областното ученическо състезание по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ ще представи област Враца на Националното състезание, което ще се проведе от 15 до 17 май 2018 г., в с. Смядово, област Шумен.