Мажоретки Монтана
Мажоретки Монтана
Два танцови  състава  от Младежки дом – Монтана с хореографи Луиза Стефанова и Марян Петков ще вземат участие в X Интернационален летен фестивал”Да съхраним традициите”, който ще се проведе  в спа столицата на Италия - Монтекатѝни Тѐрме Тандемът мажоретки-брейкъри ще бъде зад граница от 11 до 17 юли.  Във фестивала са заявили  участие  и други танцови и вокални  формации от България, а също така и състави от Испания, Франция, Русия, Ирландия, Израел, Литва, Унгария  и САЩ.

Участниците  ще имат максимално време за изява  от по 10 мин., за да впечатлят многобройната публика. В програмата на фестивала са  предвидени още: посещение на изба, с възможност за  дегустация на отбрани вина и сирена,  както и свободно време за разходки, шопинг  и развлечения.
Монтекатѝни Тѐрме  е курортен град и община в Италия.

Намира се в регион Тоскана, провинция Пистоя, между Пиза и Флоренция. Градът има три административни района - Алто, Ниеволе и Вико. Днес Монтекатини Терме е известен балнеокурорт. Наличието на топла вода от недрата на земята е закодирано още в името на града - „терме“ означава „антични бани”. Тук ежегодно отсядат и множество туристи.