Великден във Враца
Великден във Враца / Община Враца
Стотици жители и гости на Враца се събраха на централния площад „Христо Ботев“, за да празнуват заедно най-светлия християнски празник -  Великден. За първи път градът посрещна празника с над 70-метров козунак, приготвен от фирма „Житара“ ООД, който бе раздаден на всички присъстващи. Инициативата се организира от Община Враца и е част от културната програма.

Великден във Враца

Празникът започна с великденски поздрав „Христос воскресе“ от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

Великден във Враца


Приветствие към множеството на площада отправи и кметът Калин Каменов. „Бъдете здрави, вярващи - защото вярата в Бог е онова, което ни е водело през годините и ни е съхранило като народ. Ако сме задружни, обединени и работим заедно, градът ни ще бъде още по-хубав и ще продължи да се развива“.

Великден във Враца

Отбелязването на празника, започна в 11:00 ч. с концерт на духов оркестър при Читалище „Развитие 1869” - Враца. В програмата със стихчета и песни се включиха и възпитаниците от детска градина „Европейчета”. Празникът продължи с концерт на народния певец Светлин Миланов и пъстри български хора.

Великден във Враца

Община Враца