Спорт + секс + повече течности = на дълголетие
Спорт + секс + повече течности = на дълголетие / Снимка: БГНЕС - архив

Искате да живеете по-дълго? Тогава трябва да знаете най-добрата формула за дълголетие. Според специалисти, цитирани от магистър фармацевт Иван Узунов, продължителността на живота зависи  от активния двигателен режим, от употребата на повече течности, но не алкохол и от интимните изживявания, които дават повече чувство на удовлетвореност. Тогава се натрупват еднорфините "веществата на щастието".

Според американски изследователи само 25% от продължителността на живот се определя от наследените гени: "Останалите 75% се влияят от различни фактори, които за щастие ние можем да управляваме", според zdrave.bg. Изследване показва, че 70-годишен човек, който не е пушил, има нормално кръвно налягане и тегло, няма диабет и се разхожда поне половин час 2 до 4 пъти седмично, има с 54% по-голям шанс да доживее до 90 години.

И въпреки, че според източните съвети с най-популярната формула за здраве и дълголетие: "Не слушай нищо, което те дразни, не говори празни приказки, не прави излишни движения, не задържай в главата си суетни мисли", никога не е късно да започнем да живеем здравословно с близък човек до себе си.