Рали Вида 2019
Рали Вида 2019 / Община Видин
Шестото издание на рали „Вида“ стартира днес в село Синаговци. Церемониален старт бе даде вчера видинския кмет Огнян Ценков в Крайдунавския парк, на фона на крепостта Баба Вида. Ценков е председател на Организационния комитет на автомобилното състезание. Общо 24 екипажа са заявили участие в националния шампионат, като сред тях има по 2 от Румъния и Сърбия. Церемонията по откриването се проведе в Крайдунавския парк, на фона на средновековната крепост „Баба Вида”.
Рали Вида 2019
Община Видин


„Видин отново е домакин на това престижно спортно събитие, което с всяка година получава все по-голяма популярност. Сигурен съм, че ралито ще донесе много положителни емоции не само за видинчани и хората от нашия регион, но и за тези, които са пропътували дълги разстояния, за да дойдат от други градове и държави и да подкрепят фаворитите си. Надявам се всички участници да стигнат до финала успешно и безаварийно. Разбира се, че адреналинът е част от състезанието, но това не трябва да попречи да се приберете здрави и невредими у дома” – каза видинският кмет в приветствието си и пожела успех на автопилотите в първия кръг от Националния шампионат по ралиспринт „Вида 2019“. Той благодари на всички, които влагат много усилия, за да продължава тази традиция да съществува – на Българската федерация по автомобилен спорт, на Международната автомобилна федерация, на Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ - Видин и на колегите от Общината. 

Рали Вида 2019

Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт” връчи на Огнян Ценков плакет за изключителен принос в автомобилния спорт и в знак на уважение и признателност. На церемонията присъства и заместник областният управител на Видин Анжело Методиев. Преди церемониалния старт вчера се проведе пресконференция в конферентната зала на Епиграфския център, на която присъстваха Венци Пасков – заместник-кмет и заместник-председател на Организационния комитет, Иван Иванов, победителите в генералното класиране от ралиспринт 2018 - Мирослав Ангелов и Недялко Сивов  от АСК „Мегапорт” (Велико Търново), автомобилни състезатели.
       
 Очаква се награждаването на най-добрите в шестото издание на рали-спринта да бъде в 15 часа, днес, отново край крепостта „Баба Вида”. Наградният фонд, осигурен от Община Видин, е в размер на 5000 лв.

Рали Вида 2019
Община Видин


 
Община Видин