Наградените учители
Наградените учители / СУ "Козма Тричков"
Главните учители от СУ „Козма Тричков“ Светла Статкова и Цветелина Гергова и старши учителят Лала Банева заеха второ място на Шестия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2019“, който се проведе в СОК „Камчия“ в последната седмица на август. Конкурсът е организиран от СБУ, фондация „Устойчиво развитие за България” и с подкрепата на МОН.

Разработката на врачанските учители „Клубовете по интереси – среда за образование и възпитание“ представя добрите практики и опита на училището в категория „Извънкласна дейност I–XII клас“ на конкурса и в нея се разглеждат значението, ползите и резултатите от дейността на клубовете в образователната институция в контекста на целите за устойчиво развитие и за развитие на редица ключови компетенции у учениците. Подчертава се и положителното въздействие на извънкласните занимания за повишаване на мотивацията за учене, за „разчупване“ на стандарта на учебния час и обогатяване на учебния процес, за подобряване на организационно-методическата работа на учителите и не на последно място за привличане и ангажиране на родители и заинтересовани страни.

Изложението на врачанските педагози впечатли журито и присъстващите учители и директори на училища, и детски градини не само със съдържанието си, но и с нестандартния подход на представянето под формата на интервю. Наградите бяха връчени от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и председателя на СБУ Янка Такева.
 
СУ "Козма Тричков"