Отлична 2014 година за ВиК Враца въпреки загубите от наводненията
Отлична 2014 година за ВиК Враца въпреки загубите от наводненията / ВиК Враца

ВиК Враца отчита подобряване на финансовите показатели, въпреки намалелите приходи в следствие на специфичните климатични условия през миналата година. Резултатите бяха отчетени от управителя Ангел Престойски на общо събрание на съдружниците на „В и К" ООД - Враца. Участваха представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и кметовете на общините в област Враца, имащи дялово участие в дружеството.

Според разчетите през 2014 година нанесените материални и нематериални щети на дружеството от наводненията през летните месеци възлизат на стойност над 360 хил.лв.
Въпреки това през изминалата година дружеството е направило значителни инвестиции за подобряване на ВиК - инфраструктурата. Вложените от дружеството средства за изпълнение на инвестиционната са били в размер на 2 833 797лв. Във всички общини на област Враца са извършени реконструкции и разширения на водопроводната мрежа с обща дължина 56 513,2 метра. Значителни са били и инвестициите във реконструкции на съоръженията и сградния фонд свързани с ВиК инфраструктурата.

Освен реконструкции, през 2014г. са осъществени и много други дейности, свързани с подобряване на водоснабдяването, като подмяна и монтаж на регулатори на дебит и на налягане по трасето на водопроводи с повишен риск от аварии, определяне на зони за регулиране на налягането, монтаж на устройства за разширяване на системата за наблюдение, управление, контрол и събиране на данни или така наречената диспечерска система, с която се управляват дистанционно нивата на водоемите. Отчетено бе, че техническата обезпеченост на водоснабдителното дружеството е на нивото на което и да е европейско дружество.

Въпреки тежките метеорологични условия не се допусна влошаването на качеството на питейната вода, с което да се застраши здравето и живота на потребите от област Враца.

„В и К" ООД гр.Враца няма задължения произтичащи от дейността й.
Добрите резултати са постигнати без промени (през последните три години) на цените на предлаганите ВиК услуги в обслужваната от дружеството територия.
В заключителната част на събранието, представителите на всички общини оцениха по достойнство успешната работа на мениджърския екип на дружеството и споделиха задоволството си от съвместната работа с "В и К"ООД - Враца, като пожелаха да се продължи доброто взаимодействие с ръководството на дружеството и през настоящата година.