/ Община Враца
Напълно обновено игрище с изкуствена настилка и ремонтирана спортна зала бяха открити в село Згориград. „Преди повече от една година физкултурният салон в населеното място бе в изключително тежко състояние.

С подкрепата на изпълнителната власт, сградата бе напълно възстановена, а в дворното пространство се изгради спортна площадка с изкуствена настилка. Вашето село е родно място на много борци и спортисти, именно затова - вярвам че обновената зала ще създава шампиони.

Бъдете здрави, уважавайте своите съотборници и никога не се отказвайте от спорта!", заяви кметът Калин Каменов при официалното откриване и призова да се пази направеното.

Площадка в Згориград
Община Враца
                  

Министърът на регионалното развитие и благоустройството - Петя Аврамова, която присъства на откриването, пожела на състезателите на клуб „Ботев 93" много успехи във всички състезания и да продължават да прославят Враца със своите постижения. Кметът на село Згориград - Асен Петров благодари на кмета Каменов и министър Аврамова за оказаната подкрепа при реализиране на мащабния проект.

Площадка в Згориград
Община Враца

Водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, който освети новата сграда и спортната площадка. В рамките на програмата състезателите от спортен клуб „Ботев 93" проведоха демонстрационни борби в обновения салон.

ОТкриване в Згориград
Община Враца

На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет - Румен Антов, общински съветници, евродепутатът Владимир Уручев, народният представител Красен Кръстев, Цветан Цветанов, заместник- кметът Петя Долапчиева, д-р Иво Ралчовски, Асим Адемов, и жители на село Згориград.

ОТкриване в Згориград

Новоизградената спортна площадка е с размери 20 на 40 метра и е оборудвана с професионални футболни врати. В рамките на строително-ремонтните работи по спортната зала е подменена покривната конструкция, дограмата, като са внедрени и мерки за енергийна ефективност.

Дейностите по възстановяване на обекта обхващат подмяна на електрическата и ВиК инсталациите. Средствата за обновяването на игрището и спортната зала са на стойност 299 418 лв. и са осигурени с Постановление на Министерски съвет.

Згориград
Община Враца