От утре караме на къси светлини
От утре караме на къси светлини / netinfo

От утре трябва да караме със запалени къси светлини, съобщи на пресконференция днес Началника на Пътна полиция Враца – Николай Димитров. Гратисният период, в който униформените само ще предупреждават е до 9-ти ноември, след това ще се счита за нарушение на закона за движение по пътищата. Глобата за неспазено такова условие е 20 лева и отнемане на три точки от контролния талон.

Врачанските полицаи ще проверяват и техническата изправност на чистачките, като за неработещи ще имат правото автомобила да бъде спрян временно от движение. В отчета на КАТ убитите на пътя във Врачанско само през месец октомври са седем души. Тенденцията към увеличение на пътно транспортните произшествия с фатален изход е заради задържалото се слънчево и топло време.

За тази година прогнозата е за топъл и слънчев месец ноември. Велосипедистите с тъмни дрехи и колела без светлини и светлоотразители все още са на пътя, предупреди Димитров като подчерта, че това е сериозна предпоставка за произшествия на пътя и призова всички да бъдат по-внимателни излизайки на пътното платно.