Обмислят протести заради изборния закон и във врачанско
Обмислят протести заради изборния закон и във врачанско / Дарик Враца
Краси Богданов и Г. Ценов
75540
Краси Богданов и Г. Ценов
Георги Ганецовски
  • Краси Богданов и Г. Ценов
  • Георги Ганецовски

Изчистване на избирателните списъци и създаване на нов избирателен закон са сред приоритетите, които си поставят новите народни избраници от Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. Това заяви днес депутатът от врачанско Красимир Богданов. По думите му в новия изборен кодекс трябва да се въведе задължителното гласуване, да се наложи образователен ценз за всички, които искат да гласуват и да се даде право да гласуват само на тези, които са си платили данъците и таксите към държавата. „Ние сме за активни избирателни списъци – човек сам да се регистрира преди да упражни правото си на вот.“

Богданов изброи и останалите приоритети, по които ще работи през този мандат, един от тях е продължаване на възстановяването на военното поделение, в което вече първите военни са постъпили, има и назначен командир.

„Ще продължат да работят чрез други административни мерки и за подобряване на демографското състояние. За всички е ясно, че нашите села и градове се обезлюдяват и обезбългаряват и това е най-голямата трагедия в съвременното ни общество“ едната от възможните мерки е създаване във всички общини на фондове за репродуктивно здраве като средство за подобряване на демографската ситуация в Северозападния регион, детски надбавки до трето дете.

„Няма да спрем да се противопоставяме и на опитите за ислямизация на Северозапада, и настъплението на турската етническа партия Движение за права и свободи“, каза още Богданов. „Това не го казваме от някакви расистки или ксенофобски подбуди, а защото смятаме, че така е застрашен целият регион и цялата държава. В крайна сметка нашата родина 500 години отстоява. На базата на тази еманципация от турските поробители сме оцелели и продължаваме да съществуваме. Сега ще е позор за нас да позволим на мястото на хубавите български села да са настанят такива с минарета и джамии“. Богданов посочи като пример село Галиче, в което вече има изградена джамия и създадена мюсюлманска общност.

„Смятам, че всичко което до сега сме поели като инициатива и в качеството ми на зам.кмет, няма да го изоставяме, а ще работим за неговото пълно реализиране“, обеща още Красимир Богданов.

Богданов коментира и протестите на жителите на други части от страната, като Кюстендил и Дупница, срещу новоизбрани народни представители.

„Изборният кодекс по никакъв начин не отразява реалностите в страната. Не е нормално тежестта на 20 хил. гласа и на 800 да е една и съща при избирането на народен представител. След консултации с другите политически сили ще предприемем действия в тази посока и по отношение на врачанския регион“. По думите му какви ще са действията ще стане ясно буквално до ден два.

„И не заради това, че народният представител е с турско-арабско име /бел.ред.Айхан Етем/, а заради това че е един абсолютен парашутист, които няма нищо общо с Враца и не познава проблемите на Враца. Това означава, че следващия път, както нашия народ обича да се изразява – и магаре да се сложи в тази листа, купените цигански гласове ще изберат който и да било. Подкрепяме изцяло до момента морално нашите колеги от другите региони и смятаме да ги подкрепим и скоро време с действия“.