Фестивал Монтана
Фестивал Монтана / Община Монтана
Конен спорт до кулинарен фестивал през почивните дни в Монтана
Фестивал на традиционните местни занаяти и ястия “Бабина душица” организира днес Община Монтана, като част от програмата за празника на града Свети Дух. Празникът започва в 10 часа и ще е в Градската градина и на площад „Жеравица“. В 10 часа се открива и Алеята на изкуствата и занаятите.

Утре, от 11 часа ще бъде открита Международна киноложка изложба за всички породи CICIB, в парк „Огоста“. В същия час на игрището под стената на язовир „Огоста“ започва открит турнир по конен спорт.
От 18,30 часа е началният час на концертът под надслов „Танцов калейдоскоп” - на КСТ „Астра” и танцова формация Dance Machine към Общински младежки дом, клуб по модерни танци „Дъга” към ОДК „Ние, врабчетата”, Танцова школа „Финес”, школа по танци „Грация денс”.
 
Час по-късно, от 19,30 ч., на площад „Жеравица“ ще бъде открит Международния фолклорен фестивал „Монтана’ 2019» с участието на Танцов състав от Културен център в Амфилохия – Гърция, ансамбъл за народни песни и танци „Дабровица” от Дабровица – Полша, ансамбъл „Падуреанка” от Дева - Румъния, представителен танцов ансамбъл „Дружба” от Ривне – Украйна, танцов състав „Кечкемет” от  Кечкемет – Унгария, танцова група „Онс Борехуд” от Капеле – Холандия.