Турнир по баскетбол Видин
Турнир по баскетбол Видин
Втори Международен турнир по баскетбол за Купата на Дунав мост Видин-Калафат се проведе във Видин. Поводът за Международния турнир по баскетбол за юноши бе отбелязването на шестгодишнината от откриването на трансграничния мост свързващ България с Румъния. В надпреварата взеха участие 4 отбора от България и Сърбия: БК „Септември“ – София, БК „Видабаскет“ – Видин, БК „Зицер“ – Бор и БК „Младост“ - Зайчар.

Турнир по баскетбол Видин

Официални гости на турнира бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков и изпълнителният директор на „Дунав мост Видин-Калафат“ АД инж. Любомир Низамов, който е и общински съветник.

От името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име Венци Пасков приветства отборите и техните треньори: „Приемете моите най-искрени поздравления по повод вашия празник. Нека волята за победа и спортното майсторство са достоен пример за най-младите хора в нашето общество“ – каза заместник-кметът като прикани гостите дошли от съседните градове и държави да намерят време да разгледат забележителностите на нашия красив

Турнир по баскетбол Видин

крайдунавски град. След това той даде старт на баскетболния турнир като пожела на състезателите честна и достойна игра, а най-добрия да завоюва Купата.

Турнир по баскетбол Видин

Организатори на спортната инициатива са „Дунав мост Видин-Калафат“ АД, Баскетболен клуб „Видабаскет“ и с любезното съдействие на Община Видин. За всички състезатели бяха раздадени грамоти за участие и малък пакет с подаръци за спомен от турнира.

Турнир по баскетбол Видин