Празник на Мездра
Празник на Мездра / Община Мездра
С Тържествена света литургия в енорийския храм „Св. Георги Победоносец“ започна празникът на Мездра. В 10 часа на площад „България“ започна ритуала по вдигане на знамената, след което кметът поднесе своето приветствие към присъстващите. Инж. Събков връчи почетени знаци на собственици и управители на фирми и предприятия, които през последните години имат съществено развитие, направили са сериозни инвестиции или са се утвърдили на вътрешния или международен пазар. Една част от тях имат активна социална политика, други оцеляват и се развиват в условия на сериозна конкуренция.  Благодарности за обществения принос получиха: Вангел Вангелов, Васил Христов, Владимир Стоянов, Георгиос Диаматополус, Данаил Цоцовски, Иван Иванов, Станислав Серафимов, Танер Мутлу и Тони Йорданов.

Празник на Мездра
Община Мездра

Наградените ръководители представляват различни браншове и обеми дейности, но всички са успешни и с принос в развитието на града, и общината. Възпитаници на ОУ „Хр. Ботев“ Мездра с ръководител Лилия Христова впечатлиха публиката с рецитал за град Мездра по стихове на съгражданката ни Рени Митева. За всички жители и гости на града прозвучаха песни за  Мездра в изпълнение на ВГ „Искрица“ с худ. ръководител Милчо Романски. Потопени в празничната атмосфера, граждани, общественици и гости поднесоха цветя и венци пред пантеона на храбростта – Паметника на загиналите за свободата на България от Община Мездра.

Празник на Мездра
Община Мездра

Празничната програма продължи с впечатляващи изпълнения на женски певчески групи „Детелини“ – с. Брусен и „Белокаменица“ – с. Царевец. След тях овациите на публиката заслужиха възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие. Почитателите на фолклора се насладиха на изпълненията на Здравко Мандажиев –„гласът на Родопите“ и на танцово шоу „Кабири“. Извиха се кръшни хора и млади, и стари се надиграваха обзети от добро настроение и „Магията на Мездра“.   За радост на всички препълнили централния площад  празничният 6-ти май завърши с пищна заря.