Китайска делегация ще посети Монтана през юни

/ Община Монтана
"До края на годината делегации от Монтана и китайския град Инчуан ще си разменят по още една визита", съобщи кметът Златко Живков. Той се върна от едноседмично посещение от Китай, където гостува по покана на своя колега Wang Rugui.

Посещение в Китай

В делегацията от Монтана са участвали заместник-кметовете Тихомир Антонов и Станислав Станоев, представители на фирми „Полимонтех”, „Монбат” и институт по аквакултури. Посещението в централния град на провинция Нинся Хуей е завършило с бизнес форум, на който е обсъдено бъдещо икономическо сътрудничество.

Златко Живков е на разменна визита в Китай

„Интересите на нашите фирми са свързани с намиране на пазари в Китай и износ на продукция, уточни зам.-кметът Станислав Станоев. Той поясни че представител на търговска верига от супермаркети в Инчуан е проявил интерес към българските млечни продукти.

Посещение в Китай

Засега местните власти от двата града са обсъдили размяна на гостувания при празнични, спортни и културни събития. Делегация от управата на Инчуан ще пристигне в Монтана преди празника на града през юни.

От българска страна група спортисти ще посетят китайския град през есента, когато там се провежда фестивал на бойните изкуства.