тютюн
тютюн / Аегнция "Митници"
Иззето е голямо количество тютюн без бандерол от частен дом в Лом, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Вчера на територията на града е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол и противодействие на престъпления против паричната и кредитната система, т нар. лихварство. Участие са взели служители на РУ Лом и криминалисти от ОДМВР Монтана.

В хода на акцията са проверени 2 частни имота и едно МПС.  Намерени и иззети са 106 кг нарязан тютюн и тютюн на цели и начупени парчета, за който не е представен документ за платен акциз.

Шест полиетиленови чувала, съдържащи 65 кг насипен нарязан тютюн, са иззети от избено помещение на къща, собственост на 49-годишен криминално проявения и осъждан жител на крайдунавския град.

По време на провеждани процесуално-следствени действия 28-годишният син на собственика, живеещ на същия адрес, направил опит да избяга с лек автомобил "Фолксваген Голф“. Автомобилът е спрян от полицейските служители. При извършената проверка в багажника му са намерени 4 полиетиленови чували, съдържащи  40,6 кг насипен нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.
По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от НК в РУ Лом.