Хванаха нелегални таксиджии
Хванаха нелегални таксиджии / Дарик - архив

В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нарушения и престъпления, свързани с нерегламентирани транспортни дейности (таксиметрови услуги) и превоз на пътници на територията на град Видин за времето от 16.00 до 17.00 часа на 5 август били проверени три таксиметрови коли. Установено било, че едната кола е с изтекъл срок на валидност на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, а водачът – 44-годишен от с. Чичил не притежава удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

При проверка на втора кола било констатирано, че 49-годишният водач от Видин не притежава валидно удостоверение за психологическа годност и извършва превоз на пътници без да е включил касов апарат в таксито.

При проверка на третото такси било установено, че 44-годишният водач от Видин управлява спряно от движение на 8 май т.г. МПС и същият има влязло в сила неплатено наказателно постановление.

 

В хода на проверките, в които участвали пътни полицаи, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и служители на ДАИ-Видин, били съставени три акта и образувани две полицейски проверки. Същият ден,  във времето от 21.00 до 22.00 часа, бил проверен още един таксиметров автомобил, управляван от 63-годишен видинчанин, който превозвал пътник, без да е включен касовия апарат в таксито. Спрямо водача е взето административно отношение от служители на видинската автомобилна администрация.