екология
екология / Община Враца
Заместник-кметът Петя Долапчиева връчи специалната награда на  победителката от ДГ „Слънце“ във Враца в детския еко форум за опазване на Планетата: „Най-големият малък приятел на природата и животните“, организиран от Фондация „АФА-България“. Почетният приз получи Вяра Николаева Козарски от 4-та подготвителна група „Бамби“, която е едно от четирите деца в града, чиито картини бяха избрани от организацията за почетната изложба в Народното събрание, проведена на 19-ти юни.

Петя Долапчиева поздрави всички участници в конкурса, като им пожела прекрасно лято, изпълнено с игри и забавления. „Много се радвам, че в ДГ „Слънце“ се работи в сферата на изобразителното изкуство. Доказателство за това е и днешната награда. Пожелавам на Вяра да продължи да рисува и в началното училище. Сигурна съм, че това няма да е единствената й награда“. 

В ДГ „Дъга“, която е третото учебно заведение с представители в изложбата, бяха отличени две деца – Ана-Мария Нешкова от 3-та група „Звездичка“ и Цветомира Лазарова от 2-ра група „Слънце“.

Инициативата на Фондация „АФА - България“ е свързана с обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение. Целта на проекта е малките деца и ученици да се запознаят с проблемите в следствие на замърсяването на природата и как това се отразява на животните.