Доц.Великов
Доц.Великов
Председателят на 39-то Народно събрание доц. Борислав Великов за 16-та поредна година подкрепя финансово млади хора от регион Монтана за образованието им. Той утвърди своите стипендианти на традиционна среща в навечерието на новата учебна 2019/2020 година.
През трите си мандата в парламента като народен представител на Монтана, и извън него, доц. Великов подпомага с лични средства образованието на студенти и ученици от област Монтана, насърчава младежите да учат и да се развиват, а после да се върнат в нашия край и да работят за съживяването му.

45 вече са завършили образование и се реализират в живота. Още десет младежи  пък предстои да прекрачат прага на учебните заведения и през новата учебна година.

Доц. Великов има фондация на свое име, като част от нейната работа е приоритетно да финансира обучението на младежи от регион Монтана. Някои от ученолюбивите деца без родител или от социално слаби семейства са поемани и подкрепяни още от основното и средното училище, после и във висшето, за да им се даде шанс за развитие като на връстниците им от семейства с двама родители и добри доходи. Всички от вече завършилите стипендианти на доц. Великов са намерили своята желана реализация. Има ядрен физик на работа в Германия,  експерт в администрацията на Народното събрание, химик специалист по  фин органичен синтез и супермолекулярна химия, юрист в ДАНС, счетоводители, финансисти, учители, професионален танцьор в ансамбъл „Българе” и още много други.

През новата учебна година продължават обучението си младежи с математика в СУ, експерт по национална сигурност, педагози, финансисти, кандидат-учители, спортист биатлонист в НСА. Повечето препотвърдиха и тази година желанието си след завършването си да се върнат и работят в нашия край.

„Не поставям някакви специални условия на моите стипендианти. Но препоръката ми е да имат висок успех и желание после да се върнат и работят за нашия край. Преди ми беше по-лесно да дарявам цялата си депутатска заплата за стипендии, болни, читалища, църкви, спорт, сега е по-трудно изцяло с лични средства. Но ще го правя, докато мога,  явно така съм устроен“, каза в отговор на въпрос на медиите доц. Великов.
За  15 години за стипендиите са отделени близо 150 000 лв.