ДКВЕР помоли областния за съдействие
ДКВЕР помоли областния за съдействие / netinfo

ДКЕВР изпрати писмена молба до областния управител на Враца д-р Антонио Георгиев да посредничи при решаването на проблема между гражданите и ръководството на “ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Преди време г-н Георгиев лично уведоми професор Константин Шушулов, че при спиране на електричеството поради профилактика, ЧЕЗ остави хидровъзел “Среченска бара” без алтернативно електрозахранване. Това от своя страна доведе до преустановяване подаването на питейна вода до населените места в региона.

Протестното писмо, което в понеделник бе подписано от кмета на града инж. Тотю Младенов, представители на браншови организации, синдикални лидери и жители на града също е породено най-вече от честите спирания на тока, високите сметки и трудното и бавно присъединяване на новопостроените обекти към електропреносната мрежа на града.

В резултат на това писмо Държавната комисия за енергийно и водно регулиране даде срок на ЧЕЗ до 21 август да изпрати отчета си относно прекъсванията на електроенергията в региона, както и причините, които са оставили без вода населените места.

Областният управител е упълномощен още да бъде домакин на срещата-разговор между представители на “ЧЕЗ Разпределение България” АД, Община Враца, на ВиК и инвеститорите в региона. Датата на диалога ще бъде насрочена скоро, като на нея ще бъдат набелязани мерките за отстраняване на проблемите.

От ДКЕВР съобщиха още, че ще чакат информация и резултатите от провеждането на диалозите.