Борисов във Враца: Ще разширяваме пътища в Северозапада
Борисов във Враца: Ще разширяваме пътища в Северозапада / netinfo

Когато е трябвало да защитя националния интерес, съм го правил в пълния му обем, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Враца. „Искаме да продадем реактора на изгодна цена и при добри условия, а не както беше спазарен през 2006 г. – без индексации, корекции, без анекси и ясни цени. Политически всеки може да си изкарва дивиденти, но прагматиката е друго – 1,1 милиарда можеше да се вложат в Северозапада и да се строи, а не да се хвърлят в гьола“, коментира министър-председателят.

Той обясни, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев и на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да подготвят писмо, с което да запознаем Европейската комисия с решението на Арбитражния съд в Женева относно АЕЦ „Белене“.

Премиерът Борисов посочи, че заради безотговорността и безхаберието на някои кметове през последните години се провалят европейски проекти и това налага да се използва финансов ресурс от държавата. „За Враца се правят доста неща. Нека да си направят проекта за водния цикъл, защото сега е спрян“, посочи той.

На няколко места по път Е-79 в Северозапада от двулентови участъците могат да се направят трилентови и това да облекчи трафика. „С финансовия и строителния министър гледахме и на няколко места съм им набелязал, където може да се направи трилентов път. Като се сложи по още една лента на баирите, тировете ще остават в дясно, а колите ще минават. Така направихме пътя Русе – Шумен и стана безупречно“ – каза министър председателят Бойко Борисов при посещението си във Враца.

Той пристигна в града, за да инспектира извършващия се основен ремонт на бул. „Васил Кънчов“, който е бивша отсечка от път Е-79 и към момента за него се грижи Агенция „Пътна инфраструктура“. На тази отсечка не е правен ремонт повече от 40 години. Правителството взе решение и отпусна 6 милиона лева за рехабилитацията на осемкилометрова отсечка от булеварда. Участъкът е от входа на Враца до бензиностанция „Лукойл" (кръговото кръстовище), посока Монтана.

Внимателно се следят приходите в бюджета и ще се изпълнят поетите от правителството ангажименти към Враца – заяви още Бойко Борисов. Той каза също, че веднага щом приключи ремонтът на бул. „Васил Кънчов“ държавата е готова да прехвърли собствеността върху него на Община Враца.

Министър председателят посъветва местната власт във Враца да положи усилия и да довърши проекта за водния цикъл.

 

Шестгодишният Пепи изпрати по премиера подарък за малкия Бойко. Подаръкът бе голям багер – играчка. Пожеланието на малчугана бе, когато Бойко Борисов гледа как малкият Бойко си играе с багера да си спомня, че и децата във Враца искат да имат асфалтирани улици.