Бивши наркозависими разказват на ученици за борбата със зависимостта
Бивши наркозависими разказват на ученици за борбата със зависимостта / Огнян Филипов

Ученици от Враца се срещнаха с бивши наркозависими и коментираха с тях борбата за преодоляване на зависимостта. Срещите са част от  Програмата на Общинския съвет по наркотични вещества, с председател заместник кмета Красимир Богданов и се проведе по британския модел „Лице в лице“.

Участие взеха ученици от СОУ”Козма Тричков”, СОУ”Христо Ботев”, ЕГ „Йоан Екзарх” и СОУ”Васил Кънчов” и  членовете на терапевтичната общност „Ново начало” - бившите наркозависими Желяз Турлаков, който е настоящ психотерапевт, завършил образованието си в Австрия и настоящ член на Националния център по наркомания и Григор Михнев. Двамата бивши наркозависими откровено разказаха на учениците от Враца за това как са започнали да употребяват психоактивни вещества и за своята борба за преодоляване на зависимостта си. „Получи се откровен диалог, на който гостите отговориха на десетките въпроси“, коментираха организаторите.

Бивши наркозависими разказват на ученици за борбата със зависимостта
netinfo

 

Според последните проучвания 300 000 българи ползват психоактивни вещества, а 40 000 употребяват хероин. България е на първо място в Европейския съюз по първоначална употреба на марихуана и алкохол.