/ БГНЕС
"По-късното пристигане на бюлетините за балотажа във Видин предизвика объркване в предварителните графици на Общинската избирателна комисия". Това каза на пресконференция председателят на ОИК-Видин - Павел Петков. 68 200 бюлетини трябва да бъдат отпечатани за балотажа в община Видин.

Съдбата на Видин ще се решава на балотаж на 3 ноември

"За наша неприятна изненада вчера получихме имейл от Централна избирателна комисия, съгласно който бюлетините за цялата област Видин, включително община Видин и останалите 7 общини, в които ще има гласуване на втори тур, ще бъдат предадени на наши представители в събота, от 8.30 часа.

Това предизвиква объркване в нашите предварителни графици, тъй като досега обикновено в събота всичко е готово и в сутрешните часове започва разнасянето", коментира Павел Петков.

В три общини от област Видин досегашните кметове печелят на първи тур

Очаква се бюлетините да бъдат доставени до 13:00 часа в събота, след което ще започне разпределянето им по общини и секции. Петков уточни, че са проведени срещи с представителите на общината и на полицията, преправени са и първоначалните маршрути и часове и очакването е навсякъде книжата да бъдат доставени в законоустановените срокове.

Председателят на ОИК-Видин се обърна с призив към членовете на секционните избирателни комисии да бъдат пред изборните помещения в събота в 14.00 часа, за да може навреме да получат материалите за изборния ден.