/ Дарик Враца, архив
Младежкият дом във Враца бе домакин на събитията, с които бе отбелязван Световният ден на червения кръст/червения полумесец. Врачанската червенокръстка организация благодари на своите доброволци, членове, партньори, съмишленици и служители. На специална церемония бяха връчени отличия.

Активна дейност на младежкото доброволчество отчете БЧК-Враца

Със званието „Заслужил деятел на БЧК“ бе удостоен Валентин Николаев Йорданов - доброволец на Български Червен кръст Враца от 1980 г. Член на Областното Общо събрание на БЧК и методист по водно спасяване от 1988 год.

Под негово ръководство са обучени стотици водни спасители на територията на Врачанска област. Като инструктор по водно спасяване, г-н Йорданов е представител на НС на БЧК - Дирекция ВСС в изпитни комисии за водни спасители в Северна България. Като член на ДЕРБАК Враца, Валентин Йорданов взема активно в подпомагането на пострадалото от наводнение население на гр. Мизия през 2014 г.
 
Със званието „Отличник на БЧК“ бяха удостоени:

Илиана Борисова Филипова член на БЧК Враца от 2008 година. От 2009 г. член на Областното Общо събрание и делегат на Общото събрание на Български Червен кръст за Област Враца. От 2013 г. член на Областен Съвет на БЧК-Враца.
 
Враца ще е домакин на пролетния бал на Съюза на глухите в България

Оля Костадинова Николова  става част от сътрудниците на БЧК Враца през 2012 г. като консултант на програма „Домашни грижи за независим и достоен живот“, с огромна заслуга за утвърждаването на интегрирания модел на здравни грижи и социални услуги във Врачанска област. От 2013 г. г-жа Николова е член на Областния съвет на БЧК.
 
Ивана Захариева Петрова - По повод 130-годишнината на БЧК, Ивана Захариева написва книга за  Врачанската Червенокръстка организация.
 
Гергана Петрова Михалчева - От 2007 година започва работа в БЧК, където и до момента е Директор на Секретариата на Областния съвет.
 
Званието „Млад отличник на БЧК“ бе дадено на Катя Владимирова Ценова. На отчетно-изборното събрание на клуб „Приятели на децата“ към ПГ по транспорт „Коста Петров“ – с. Борован, Катя бе избрана от своите връстници за клубен координатор и делегат за ОСК на БМЧК област Враца.