/ Община Враца
Четирима актьори, участници в емблематичния филм „Момчето си отива“, идват във Враца. Това са изигралият главния герой в българската класика /Ран/ - Филип Трифонов, влюбената в него съученичка Марияна -  Сашка Братанова, както и актьорите Николай Атанасов - Шуши и Николай Ламбрев, приятели на Ран във филма.

Актьорът Димитър Живков стана посланик на Враца

Актьорите идват по покана на Община Враца по повод Седмицата с филмите на Людмил Кирков, която в момента се провежда в града. В рамките от 10 до 15 декември в Кино „Метропол“ се прожектират безплатно известни филми, режисирани от видния врачанин.

В петък, 14 декември, когато е рождената дата на режисьора, ще бъде излъчен филмът „Момчето си отива“, сниман във Враца. Преди прожекцията актьорите ще разкажат за интересни моменти от направените преди 46 години киноснимки и ще споделят спомени от престоя си във Враца.

Община Враца приканва гражданите, както и всички статисти или други участници в снимачния процес на филма „Момчето си отива“, също да се присъединят към срещата и заедно да се върнат в далечната 1972 година, когато е заснет един от най-известните български филми.

Прожекцията започва в 17:30 часа, а входът е свободен.