35,1 % от избирателите в област Монтана са гласували до 14 часа
35,1 % от избирателите в област Монтана са гласували до 14 часа / netinfo

Най- голяма е избирателната активност на жителите на община Георги Дамяново. Там бюлетини са пуснали 56,13 на сто от избирателите, съобщиха от Областната управа в Монтана. В община Лом своя вот са дали 29,67 %, в община Берковица – 31,72 %. Най ниска е избирателната активност в община Монтана, където повече бюлетини са пуснати около 11 часа – 11,57%. От местната управа информираха, че към 14 часа гласа си за кмет и общински съветници са дали 24, 84%. По- активни са хората в селата на общината.

В ОИК в Лом са подадени 17 жалби, едната за купуване на гласове. Всичките сигнали се проверяват, досега нито един не е потвърден, уточняват от ломската комисия. 6 сигнала за нарушения, свързани със статута на застъпниците са получени в ОИК в Монтана, но нито един не е бил основателен, разясниха от там. Около 11 часа 55 секция в ромския квартал Кошарник бе затворена за 15 минути до подмяната на печата в секцията, който се счупил.

Изборният ден в региона протича спокойно, няма тежки криминални прояви и нарушения на обществения ред, съобщават от Областната дирекция на полицията в Монтана