24 май в Монтана

24 май Монтана
24 май Монтана / Дарик Враца
Традиционно шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост бе организирано и в Монтана. По повод празника бяха наградени и носителите на почетната значка на община Монтана, и на почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието. Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетната значка на 92-годишният доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници.

24 май Монтана

Значки получиха и Бисерка Фильова - директор на основното училище в село Габровница, Камелия Симеонова – преподавател по физическо в езиковата гимназия „Петър Богдан”, Бонка Първанова - педагог в ІV детска градина „Калинка и Катя Петрова – преподавател в основно училище „Иван Вазов” в Монтана. 
Началникът на регионално управление на образованието Трайка Трайкова връчи почетно отличие „Неофит Рилски” на министъра на образованието и науката на шестима учители в област Монтана.

24 май Монтана

Отличените са:
Димитрана Илиева - старши учител по литература в природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски” – Монтана,
Людмила Григорова – заместник директор на гимназията по архитектура, строителство и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов” - Монтана
Нели Вълкова – рехабилитатор на слухови и говорни затруднения от Центъра за приобщаващо образование в Монтана.
Маша Асенова учител в средно училища „Отец Паисий” - Медковец която е носител и на званието учител на годината
Ели Костадинова от основно училище „Петър Пачевич” - Чипровци също учител на годината
Елка Бошнякова учител в професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев”- Монтана

24 май Монтана

Трима от носителите на отличието „Неофит Рилски” са предложени от регионалното управление по образование, двама – от Съюза на българските учители към КНСБ и 1 - от съюза на учителите „Подкрепа”

24 май Монтана

Председателят на съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова връчи специално отличие на синдиката началника на регионалното управление по образование Трайка Трайкова за добро партньорство.

24 май Монтана