Цената на шарана във Велико Търново достигна 5, 90 лв. за килограм, показа проверка на Дарик радио. В сравнение с миналата година разликата е почти левче.
В повечето магазини обаче в навечерието на Никулден царят на трапезата за празника на моряците и банкерите се търгува около 5, 40 лв. за килограм. Цената на толстолоба е 3, 20 лева за килограм, с 20 стотинки по-скъпо отпреди година. Почистен и нарязан на шайби толстолоб излиза 5, 50 лв. за килограм. Само главата му пък се продава за един лев.
Сомовете вървят около 9 лева килото, според размера. Изчистена пъстърва в някои търговски обекти върви по 8, 50 лв. за килограм, а в други замразената е с левче по- скъпа.
При морските видове замразената едра скумрия струва 5, 50 лв., килограм хек е средно 6, 80 лв. На великотърновския рибен пазар можете да намерите и приготвен речен или морски деликатес. Така например 100 грама скумрия на скара ще ви излезе 1,38 лв, същото количество шаран - 1,48 лв, бял амур – 1, 49 лв., филе акула и риба тон- 1,78 лв. Най- скъпо приготвена на скара върви сьомгата - 1, 98 за 100 грама.