В проектобюджета и инвестиционната програма за 2008 г. няма приоритети, според БСП
В проектобюджета и инвестиционната програма за 2008 г. няма приоритети, според БСП / netinfo
“Няма приоритети в проектобюджета и инвестиционната програма на община В.Търново за тази година”, обявиха групата съветници от БСП. Те заявиха, че ще решат дали да подкрепят бюджета след дебатите в залата на Общиндкия съвет. Червените съветници разкритикуваха сериозно и отчета по изпълнението на миналогодишния бюджет. Според Георги Стефанов неусвоени остават 1 милион и 900 хил.лв., осигурени по линия на общинската приватизация.
Общинският съветник посочи като пример за неусвоени средства 17 хил.лв., предвидени за реконструкции в ЦДГ “Соня”, 97 хил.лв. за спортни зали в СОУ “Емилиян Станев”, 85 хил.лв. за изграждане на детски и спортни площадки. Върнати са и 8 хил.лв. за проектиране на ул. “Бяла Бона” в кв. Чолаковци, каза още Георги Стефанов. Чуйте повече в прикачения файл:


Традиционно в инвестиционната програма се залагат големи цифри, които практически остават необосновани, коментира Румяна Брайнова. При 10 милиона лева заложени за миналогодишната инвестиционна програма, са изпълнени само 4 мил. 700 хил.лв, посочи Румяна Брайнова. Тя изрази безпокойство, че не са заложени пари за проектиране на улици в новоизграждащите се жилищни зони на града. Чуйте повече във втория прикачен файл:


Въпреки критиките червените съветници заявиха, че ще подкрепят това, което е добро за града и общината.
От БСП ще напряват предложение в бюджета за тази година да бъдат предвидени средства за реконструкция на подхода към Двореца на културата и спорта, който е в окаяно състояние, да се осигурят средства за водоснабдяването на с. Големани, къкто и за почистването на речните корита.
Социалистите ще предложат и две допълнителни точки към сесията. След приемане на инвестиционната програма от Общинския съвет, до 30 март червените общински съветници ще направят срещи по населените места в общината. В този срок социалистите настояват общинската аминистрация да представи списък с общинските обекти и земи, които ще се продават. От БСП ще поставят и въпроса за събираемостта на туристическата такса и повишаване на контрола от страна на администрацията.